Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

CIRCUIT DE LA PICA D'ESTATS

36. Del refugi de Baborte al de Certascan per Sellente i Llurri

  • Desnivell: +850, -1045 m.
  • Horari: 6.05 h.
  • Dificultat: ** Pel que és la zona, és un itinerari relativament fàcil de seguir.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

Aquesta etapa ens permetrà recórrer la profunda vall de Sellente que ens portarà fins al Pla de Boavi, on també podrem gaudir d'aquest meravellós indret, ja que travessarem els plans fins arribar al riu de Certascan. Aquí seguirem el camí de Llurri que gràcies a les marques de pintura, s'està començant a recuperar, perquè estava totalment perdut. Aquest camí també ens ensenyarà bonics racons dins d'un bosc molt variat amb petites cascades i basses d'aigua cristal·lina que podrem contemplar millor si ens acostem una mica al riu.

0.0 h. Refugi de Baborte, 2438 m. Del refugi sortim en direcció oest per anar a guanyar la còmoda pujada per una tartera que ens porta ràpidament al proper coll de Sellente.

0.25 h. Coll de Sellente, 2485 m. Baixem directament la vall de Sellente cap el NW, sempre per la dreta del fons del barranc, i una mica abans de l'estany de Becero seguirem en direcció nord per deixar definitivament la vall de Becero. Passem la collada de Becero a 2350 m que forma l'esperó d'aquest cim. Seguim les llaçades al nord on trobarem les ruïnes d'una construcció de l'època dels treballs hidroelèctrics i finalment una gran llaçada per la que travessarem el riu cap els 2150 m., que seguirem pel seu marge dret.

1.35 h. Planell de Sant Pau, 2080 m. En aquest planell comença el camí que porta a la Ribera de Canedo. Nosaltres seguim baixant per aquest camí ben fressat al principi, que torna una altra vegada a la banda esquerra del riu fins que el camí va desapareixent poc a poc. Tornem a travessar el riu i baixem per la dreta fins la palanca de Sellente on trobem el camí que puja al refugi de Broate.

2.25 h. Palanca de troncs, 1700 m. Hem de posar molta atenció per travessar el riu de Sellente a l'esquerra amb uns troncs penjats i relliscosos sobre els salts d'aigua. Seguim per un impressionant bosc d'avets amb el camí molt visible i fet amb petit murs de pedra que amb ziga-zaga ens acosta fins el Pla de Boavi.

2.55 h. Pla de Boavi, 1460 m. Travessem el pont cada dia més precari i millor que seguir la pista, anem per la vora dreta del riu per poder gaudir d'aquest meravellós racó. Al final del Pla, la pista segueix el riu fins que veiem aviat una borda a la dreta que ens podria servir d'aixopluc en cas necessari, i un cartell indicador a Certascan.

3.10 h. Pla de la Borda, 1440 m. Seguim l'itinerari nº 2 marcat amb pintura fins el Refugi de Certascan.

6.05 h. Refugi de Certascan, 2240 m.