Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

CIRCUIT DE LA PICA D'ESTATS

35. Del refugi de Vallferrera al de Baborte

  • Desnivell: +678, -180 m.
  • Horari : 2.55 h.
  • Dificultat: ** Etapa curta amb l'únic inconvenient de no estar el camí massa marcat.
  • Época: Des del juny fins les primeres nevades a finals de novembre

És possible fer aquesta etapa i la següent en un dia, però llavors serà un llarg recorregut per superar un desnivell de més de 1500 metres de pujada i 9 hores de recorregut. És per això que potser és preferible aprofitar aquesta curta jornada per pujar al proper pic de Baborte i fer nit en aquest refugi metàl·lic.

0.0 h. Refugi de Vallferrera, 1940 m. Seguim el camí que baixa i travessa el riu per anar a la propera pista. Baixem aquesta pista fins el pletiu de la Molinassa, on veurem un pont per tornar a travessar a la dreta del riu.

0.20 h. Pont de la Molinassa, 1800 m. El camí segueix per la banda dreta del riu i primer va pujant poc a poc, però després ja comença a fer una pujada molt més dreta flanquejant sempre la base del pic de Lari. Deixarem el camí de la Rebuira, seguint pel sender de la dreta que continua pujant i finalment entrarem dins del barranc de Baborte. Travessem el torrent i pujarem per l'esquerra fins una cabana.

1.40 h. Cabana de Basello, 2000 m. Pugem pel camí poc visible i sempre buscant algunes traces. Al final en direcció NE arribem a l'estany de Baborte a 2340 m. El camí flanqueja el llac que ens queda a l'esquerra i remuntem un turó al nord de l'estany on s'aixeca el refugi.

2.55 h. Refugi de Baborte, 2438 m.