Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

CIRCUIT DE LA PICA D'ESTATS

33 b. Del refugi de Certascan al de Broate per Salibarri

  • Desnivell:+1033, -996 m.
  • Horari: 5.40 h.
  • Dificultat:*** No és difícil, però el Cap de Broate té unes tarteres força dretes. Fotos 3, 11, 14 i 18.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

El recorregut per Salibarri, és completament diferent a l'anterior, ja que ens enfila per una vall molt amagada i on difícilment trobarem cap traça de camí. Al final arribarem a una zona de prats alpins i crestes, on podrem pujar algun cim. Aquest itinerari és sobretot interessant a l'hivern, ja que per pujar a Broate es més fàcil que el de Boavi.


0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim l'itinerari nº 25 fins l'estany Romedo.

1.30 h. Estany Romedo de Baix, 2007 m. Seguim la pista forestal i travessem la presa. Abans d'una bassa petita baixem per la banda esquera del barranc, primer per herba i després entre blocs de pedra amb alguna traça de camí seguint el riu de Romedo.

1.55 h. Riu de Salibarri, 1930 m. Creuem aquest i pugem deixant el riu uns 50 metres a l'esquerra, per un sender gairebé inexistent i molt dret. Seguirem un petit torrent que ens arriba per la nostra dreta i tornem a buscar el riu de Salibarri que seguirem per qualsevol banda, passant uns petits aixoplucs al costat esquerre del riu, fins arribar tot seguit a la Pleta.

2.55 h. Pleta de Salibarri, 2220 m. En aquesta pleta hi ha un orri molt petit a l'esquerra del riu. Des dels replans seguim en direcció SE cap a un ampli coll molt visible, a la dreta de l'ampla muralla rocosa que formen els cims de Broate. Vorejem per la dreta (S) unes petites franjes rocoses i tornem a dirigir-nos novament en direcció al coll. En la tartera final podem trobar unes traces de camí que ens facilitaran la pujada fins el coll.

4.0 h. Coll SW de Broate, 2580 m. Seguim la cresta en direcció NE i passem un parell de cims secundaris a 2710 m., i 2734 m., seguint la carena que després s'orienta al Nord. Encara que no és difícil sí es entretinguda i ens obliga a buscar el millor pas. De fet en cas necessari, podem flanquejar una trentena de metres per sota de la punta 2734 metres, i el Cap de Broate, per unes dretes pendents d'herba.

4.40 h. Cap de Broate, 2736 m. Des d'aquest cim baixem uns contraforts força drets en direcció est que ens porten a un petit estany a 2630 metres, que passarem per la seva dreta. Continuem baixant buscant sempre el pendent més suau primer en direcció est i després seguint el torrent en un terreny molt més suau i en direcció sud, fins que arribem a l'estany de la pleta de Broate, al mateix costat del refugi, ben visible.

5.40 h. Refugi de Broate, 2200 m.