Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

CIRCUIT DE LA PICA D'ESTATS

33 a. Del refugi de Certascan al de Broate per Boavi

  • Desnivell: +890, -930 m.
  • Horari: 5.50 h.
  • Dificultat: ** L'única dificultat és com en molts itineraris de la regió la recerca del camí.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

Aquest itinerari baixa fins els Plans de Boavi i ens dona la possibilitat de conèixer dos valls magnífiques, amb una vegetació exuberant i dos barrancs equipats pel seu descens. Potser se'ns farà dur de pensar en perdre tant desnivell, però per l'altre itinerari, també hem de pujar per sobre dels 2700 metres i al final el desnivell bé a ser molt semblant. La decisió en alguns casos pot dependre del temps.


0.0  h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim l'itinerari nº 25 fins l'estany Romedo.

1.30 h. Estany Romedo de Baix, 2007 m. Seguim la pista forestal i travessem la presa, girem a la dreta abans de la bassa, seguint l'esperó i continuem pel barranc baixant primer per herba i entre alguns blocs de pedra amb alguna traça de camí seguint per l'esquerra el riu de Romedo.

1.55 h. Riu de Salibarri, 1930 m. Creuem el torrent que baixa de Salibarri i el camí es fa més evident, seguint per la mateixa banda del barranc on trobarem un aixopluc uns metres sota el camí. Aquí el riu forma uns pous força bonics i ens queda una cinquantena de metres més baix. Cap els 1840 metres comencem a veure alguns pins i baixem unes rampes de roca, que ens poden portar algun problema si estan mullades. Tornen a desaparèixer els arbres i seguim prop del riu.

2.40 h. Inici del bosc, 1725 m. Just abans del bosc travessarem el riu, i el seguirem per la dreta, en la zona de cascades on és més espectacular, si bé haurem d'acostar-nos una mica al riu per poder veure-les. El bosc es fa més tancat, ens allunyem del riu i hem d'anar atents de no perdre el sender entre els pins, bedolls, avellaners i avets, en aquesta zona de vegetació exuberant i de gran encant. Tornem a acostar-nos al riu fins arribar al Pla.

3.15 h. Pla de Boavi, 1460 m. Travessem el riu pel pont cada dia més precari i entrem en un encisador camí dins un bosc d'avets de grans dimensions. Tot fent ziga-zaga anem guanyant alçada fins arribar al riu de Sellente.

4.0 h. Palanca de troncs, 1700 m. Hem de posar molta atenció per travessar el riu de Sellente amb uns troncs penjats i relliscosos sobre els salts d'aigua. Abandonem el camí que segueix el riu fins el coll de Sellente i anem en direcció a les cascades que forma el riu de Broate, per posar-nos dalt de les roques que tanquen el riu.

4.30 h. 1900 m. Aquí s'acaba el bosc i creuarem el pla de Comalletosa, seguint ara pel costat mateix d'un saltant d'aigua. Pujarem fàcilment aquests graons rocosos arran d'aigua i al poc arribarem dalt de l'esperó.

5.10 h. 2050 m. Creuarem el riu que baixa de les crestes de Canedo i seguim sempre al costat del riu Broate que va formant petites cascades.

5.35 h. Pleta de Broate, 2100 m. Seguim la vall ara més oberta i travessem el riu que baixa de l'estany de Broate. Més tard passarem l'estany de la pleta de Broate per arribar al refugi.

5.50 h. Refugi de Broate, 2200 m.