Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

CIRCUIT DEL MONT-ROIG

32. De Graus al refugi de Certascan pels estanys Blancs de Canals

  • Desnivell: +1280, -400 m.
  • Horari: 4.45 h.
  • Dificultat: ** Recorregut sense dificultat, excepte per l'orientació. Foto 16.

De fet és més interessant l'itinerari nº 28, però seguint aquest tindrem la possibilitat de conèixer un recorregut diferent al que hem seguit en la primera etapa del circuit.

0.0 h. Refugi de la Pleta del Prat, 1720 m. Passarem sota la base de la cadira de l'estació d'esquí, per agafar un ampli camí que baixa ràpidament a l'est. Després seguirem una estona la carretera, però hem de vigilar el lloc on tornem a agafar el camí que ens porta fins al mateix càmping.

•  h. Bordes de Graus, 1360 m. Del camping baixem en direcció al riu i la resclosa cap al pont que travessa el riu. El camí puja i flanqueja l'embassament de Graus, per després abandonar-lo i enlairar-se per un camí força bonic i que passa prop dels saltant d'aigua que forma el riu. Un cop superat el desnivell, passarem un pont que travessant prats ens porta fins les bordes.

1.50 h. Bordes de Noarre, 1593 m. El camí primer suaument va seguint la mateixa direcció del riu NE, i poc a poc ens apropem a la zona de les cascades.

2.25 h. Forat de Guerossos 1830 m. El camí canvía de direcció per guanyar el desnivell molt més ràpidament en un espés bosc de bedolls. Pugem fent giragonses intentant no perdre el camí principal, tot seguint algunes marques de pintura. Travessem el riu de Flamisella amb un bonic saltant d'aigua i un 40 metres més amunt arribem a la Pleta.

3.05 h. Pleta de Guerossos, 2000 m. Pujarem un dret pendent que s'obre en direcció est, seguint una ampla canal que ens dóna accés cap a aquesta banda tancada per espadats de roca. Arribarem així després d'un coll al petit riuet que baixa per la vall dels estanys Blancs.

3.50 h. Estanys Blancs de Canals, 2260 m. De fet hem de pujar uns metres a l'est un turó per poder veure els estanys, ja que seguint el curs del riu, que és per on va el recorregut els passariem per alt. Pugem aquesta clotada en direcció NNE, i a l'esquerra podrem veure a 2375 metres d'alçada una estació nivo-meteorològica automatitzada. Seguim fins el coll entre l'agulla de Guerossos i el Piquet de Guerossos.

4.45 h. Coll, 2570 m. Passem aquest coll per seguir flanquejant sota l'agulla de Guerossos en direcció NE cap el coll de Certascan ben visible. El Piquet de Guerossos ens queda molt a prop per pujar en pocs minuts.

5 h. Coll de Certascan, 2240 m. Per anar al refugi seguirem l'itinerari nº 9 a l'inrevés. Si tenim prou forces, ens podem acostar fins el pic de Certascan amb 45 minuts més de pujada i 253 metres de desnivell.

6 h. Refugi de Certascan, 2240 m.