Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

CIRCUIT DEL MONT-ROIG

30. Pic del Mont-roig, 2864 m.

  • Desnivell: +-575 m.
  • Horari: 2.25 h.
  • Dificultat: *** Si bé l'ascensió fins al vèrtex geodèsic no ofereix cap dificultat, si haurem de grimpar per pujar fins les altres puntes trobant passos de IIº.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre. A la tardor però, podem trobar trams glaçats.

Aquest itinerari és una ascensió molt directa fins al cim i podrem gaudir de la meravellosa vista que ens ofereix el cim. Si volem al tornar podem seguir la cresta al sud i fer el pic Major de la Gallina.

0.0 h. Refugi del Mont-roig, 2290 m. Baixem fins la sortida d'aigües de l'estany inferior de la Gallina per travessar-lo i remuntar seguint les fites que en direcció sud busquen els passos més fàcils entre els aiguamolls i els graons rocosos. Un ressalt de roca forma una petita cascada, pugem per l'esquerra i travessem la cascada a la nostra dreta, tot cercant el millor pas.

0.25 h. Estany Mitjà de la Gallina, 2340 m. Al costat de l'estany hi ha una perxa nivométrica per mesurar els gruixos de neu a l'hivern. Al mig d'aquest petit estany hi ha una canal d'herba que puja en direcció NW. L'agafem, si bé els primers metres podem fer-los per uns esperons que hi han una mica abans, fent la pujada més entretinguda i amb molt més bones vistes. La canal va fent diferents graonades que semblen colls abans d'arribar i on la neu es conserva molt de temps. La pujada és força feixuga fins arribar a la cresta que ens separa de la vall de Nyiri.

1.30 h. Coll del Mont-roig, 2670 m. Flanquegem uns metres per sota la cresta seguint el vessant est i després ens dirigim cap al vèrtex geodèsic ben visible.

1.45 h. Vèrtex geodèsic, 2847 m. Seguim la cresta al nord que cada vegada es fa més estreta i complicada. Si be no és molt difícil, trobarem una mica de grimpada de IIº, fins arribar a la punta més alta.

2.10 h. Pic del Mont-roig, 2864 m. Continuem per l'enlairada cresta al nord passant per una bretxa molt evident i visible des de molt lluny, ja que d'aquí s'obre un corredor que talla la muntanya de dalt a baix on es conserva la neu fins ben entrat l'estiu.

2.25 h. Punta Nord del Mont-roig, 2858 m.