Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

1. Al Refugi de Certascan, 2240 m. per Canalada

Descarregar track pel GPS

  • Desnivell: +240 m. (en vehicle +884).
  • Horari: 0.45 h.
  • Dificultat: * Ampli sender, fàcil de seguir i marcat amb pintura.
  • Época: Fins al juny pot quedar alguna clapa de neu

 

L'estat de la pista que ve de Tavascan fins a Canalada es troba força malmesa aquests darrers anys i per un turisme és millor no aventurar-se com a mínim en els últims 2'5 kms.
Per superar el fort desnivell de la cascada, el camí fa la volta cap a la Serra de Llurri.
És realment impressionant pujar en l'època que floreixen els nerets que s'extenen com una gran catifa vermella a tot el llarg del camí i també quedarem captivats per la cascada si és època del desglaç o han obert les vàlvules del llac de Certascan.

 

 

 

0 kms. Tavascan, 1116 m. Seguirem la pista forestal que remunta suaument el riu Lladorre, deixant a l'esquerra la central elèctrica i la carretera a la Pleta del Prat. A la dreta veiem la piscifactoria de truites i el cartell indicador de Certascan. Més endavant no seguirem els trencalls que porten a prats particulars.

5 kms. Bordes d'Artamont.

6 kms. Presa de Montalto, 1380 m. Agafem el trencall a l'esquerra abandonant definitivament el curs del riu que segueix al Pla de Boaví. La pista es fa més empinada i a la dreta veurem les bordes d'Ison i Cabullera. Si anem a peu ens podem dirigir a aquestes bordes i seguir la canal que ens porta sense camí marcat fins el Collet d'Estallo.

10 kms. Collet d'Estallo, 1740 m. On hi han unes bigues de ferro al terra travessant la pista perquè no pugui passar el bestiar.

11 kms. Bifurcació de Pilastre. Seguim recte, deixant el desviament a l'esquerra (it. nº3), mentre la panoràmica de les muntanyes es va fent cada vegada més impressionant.

12 kms. Bifurcació del Campament. Aquesta pista portava a uns barracons d'obres actualment enderrocats. Al final d'aquesta pista és possible seguir un camí no gaire marcat que en trenta minuts ens porta a l'estany de Naorte. Seguim la planera pista principal i després d'un revolt molt marcat la pujada és molt dreta.

13 kms. Canalada, 2000 m. Revolt i final del recorregut en vehicle. Amplia zona de pàrking, caseta de la llum i cartell indicador a l'esquerra al llac i refugi de Certascan. Si seguim la pista principal a la dreta arribem fins l'estany Romedo Inferior en 4 kms.

0.0  h. Canalada, 2000 m. Seguim a peu el brancal de la pista de l'esquerra, que travessa el barranc i en forta pujada ens porta prop d'una resclosa. Uns metres abans, unes marques de pintura a la nostra dreta ens porten a unes llaçades força dretes en direcció NE, cap a la Serra de Llurri.

0.15 h. Bifurcació, 2090 m. Deixem les llaçades a l'est que ens portarien cap al Romedo de Dalt i seguim per camí ara més planer cap a l'oest en direcció a la cascada de Certascan.

0.20 h. Torrent de Punturri, 2120 m. Una desena de metres després del torrent, el camí fa un revolt de 180º a la dreta per guanyar alçada. No hem de seguir un sender que segueix recte.

0.35 h. Estany Xic de Certascan, 2200 m. Voregem l'estany per la nostra dreta fins la capçalera on hi ha un túnel de desguàs del llac de Certascan i tornem a guanyar alçada passant unes cases de llum fins el refugi.

0.45 h. Refugi de Certascan, 2240 m. El llac es troba a 5 minuts del refugi.