Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

6 Pic de Guerossos per la Serra Marinera i el Pic de Gueron

Descarregar track pel GPS

  • Desnivell: + 680 m., -130 m.
  • Horari: 4.0 h.
  • Dificultat: ** Fàcil però sense camí marcat.
  • Época: A mitjans de juny ja tindrem poca neu i no ens donarà problemes.

 

Si no coneixem l'estany de Naorte, és aconsellable baixar fins el mateix estany per fer-li la volta, havent d'afegir 40 minuts més a l'horari.
Fent l'ascensió per l'itinerari 5 fins el pic de Guerossos i el descens per aquest farem un recorregut magnífic en travessia. També d'aquesta manera el feixuc pendent del pic de Gueron fins els Estanyosos l'agafarem de baixada


0.0  h. Refugi de Certascan, 2240 m. Anem a la façana sud del refugi i veurem un camí ample i planer que va vorejant les diferents canals que baixen del Cap de Canalets. El camí va fent petites pujades i baixades, fins que al final veurem molt a baix l'estany de Naorte. Uns metres de baixada i arribarem a una cruïlla.

0.45 h. Encreuament, 2270 m. Seguim el camí en direcció oest que primer planeja i ben aviat desapareix. Anem en la mateixa direcció per prats alpins i arribem a la Collada de Naorte, tot travessant una curiosa zona on es formen cúmuls de terra i petites bases d'aigua. El coll de Naorte no és massa definit i optarem per la canal que ens sembli més fàcil.

1.20 h. Collada de Naorte, 2420 m. Trobem en direcció sud un sender marcat pels ramats de xais que passa per sota de la cresta i ens portarà fins el cim de la Serra Marinera.

1.50 h. Serra Marinera, 2478 m. Des d'aquest cim molt oblidat dels excursionistes, es gaudeix una vista magnífica sobre l'estany de Naorte. Tornem pel mateix sender fins la collada i seguim en direcció al desguàs de l'estany inferior dels Estanyosos.

2.20 h. Estany inferior dels Estanyosos, 2390 m. Remuntem directament les fortes pendents de gespa a l'oest fins el cim no massa individualitzat del pic de Gueron.

3.10 h. Pic de Gueron, 2680 m. Seguim la cresta sense dificultats, i després pugem els lloms d'herba que ens condueixen als estrats rocosos que defensen el pic de Guerossos i que superem fàcilment.

4.00 h. Pic de Guerossos, 2736 m.