Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

5 Pic de Guerossos pel coll de Serra Plana

Descarregar track pel GPS

  • Desnivell: +536 m., -40 m.
  • Horari 2.0 h.
  • Dificultat: ** Fàcil i suau recorregut encara que no segueix un camí fressat. Els últims metres abans del cim són uns estrats rocosos fàcils.
  • Época: Malgrat que podem trobar neu fins el mes de juny, els pendents són molt suaus.

 

És l'itinerari més senzill i fàcil per accedir al pic de Guerossos, i realment el pot emprendre amb un dia de sol qualsevol persona, encara que no tingui gaire experiència en l'alta muntanya; i dic un dia de sol, perquè malgrat tenir unes pendents molt suaus, anem quasi bé sempre fora de camí fressat.

 

 

0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim el camí que en direcció oest passa per davant mateix del porxo del refugi, per arribar en un moment al llac de Certascan.

0.05 h. Llac de Certascan, 2240 m. Voregem el llac uns metres per sobre, resseguint la seva vora oest en direcció a un petit coll, d'on farem una curta baixada cap el riu que arriba de l'oest. El creuarem i pugem per la seva esquerra per tornar de seguida a la dreta tot seguint el camí fitat que puja suaument. El torrent gira fent un petit saltant d'aigua, i arribem a la perxa que queda a la nostra dreta i a l'altre costat del riu.

0.45 h. Perxa nivomètrica, 2370 m. De l'oest baixa un torrent mig amagat del coll de Certascan i del sud ens arriba un petit saltant d'aigua que prové del costat de la Serra Plana. Seguim aquest últim, el riu ens queda a la dreta, sense dificultats, si bé el camí desapareix i anirem buscant el lloc més còmode entre tarteres de roques i prats alpins passant un altre petit estanyol sempre cap al coll entre el Cap de Canalets i la Serra Plana. Del coll, seguirem uns metres al NE per guanyar ràpidament el Cap de Canalets.

1.25 h. Cap de Canalets, 2624 m. D'aquest punt tornem sobre els nostres passos i ara sí que pujarem fins la punta de la Serra Plana a 2623 m. , no gaire diferenciada del conjunt general de la serralada. Si continuem per la fàcil cresta de prat alpí gaudirem d'unes panoràmiques magnífiques i variades. Seguim la Serra que s'orienta cap el nord per fàcils pendents fins uns estrats rocosos que defensen el Pic de Guerossos i que superem sense dificultats.

2.00 h. Pic de Guerossos, 2736 m.