Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

24 ESTANYS DE ROMEDO DE DALT i SENÓ

Descarregar track pel GPS

  • Desnivell: +175 m., -300 m. (Tornant fins el refugi +-451 m.).
  • Horari: 2.05 h. (3.25 h., fins el refugi).
  • Dificultat: * Camí molt fàcil i sense cap complicació.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

 

Aquests estanys, una mica oblidats pel turisme, són en canvi dels més bonics de la regió i així ho poden veure tots els que venen de travessa. Des del refugi queden molt a l'abast per un bonic camí que amb moltes marcades ziga-zaga supera tranquil·lament el fort pendent de la Serra de Llurri. Si tenim temps i forces és interessant de fer la volta al llac de Senó tal i com la descric.

0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Baixem en direcció est, passant arran de l'aigua i pel costat esquerra de l'estany Xic de Certascan. Una mica més enllà de l'estany, veurem clarament un camí amb marcades ziga-zaga que puja cap a la Serra de Llurri. Ens fixem en el seu inici, ja que és el que haurem d'agafar. Perdem alçada i travessem el riu de Punturri, per arribar ben aviat a la bifurcació.

0.25 h. Bifurcació, 2090 m. Agafem aquest curiós sender a l'Est que puja molt més bé que no ho sembla, ja que per això aprofita la canal de pujada i amb 35 viratges va guanyant desnivell. Abans d'arribar dalt del serrat, el camí gira a l'esquerra a buscar el coll.

0.50 h. Coll de Llurri, 2220 m. Seguim el petit sender marcat amb pintura que voreja l'estany pel Sud, oferint-nos unes vistes meravelloses de l'estany Romedo de Dalt amb la seva petita illa i els dos pins solitaris.

1.05 h. Estany Romedo de Dalt, 2114 m. No seguim el camí marcat al Sud que ens portaria a l'estany Romedo de Baix, si no que voregem el llac fins el seu desguàs. Travessem el riu i passarem per sobre d'una bonica placa de granit. D'aquí es gaudeix una vista esplèndida cap a un petit estany al sud. Seguim la vora est de l'estany Romedo de Dalt prop de l'aigua per poder fruir d'aquest espectacle. Passem un altre petit estany i el camí es separa una mica de la vora de l'aigua.

1.25 h. Estany de Senó, 2137 m. L'estany ens queda una vintena de metres per sota i podem igualment veure la seva illa característica. No seguim el camí que segueix fitat cap a l'estany de Colatx si no que anirem a cercar la capçalera de l'estany, on vigilarem amb els aiguamolls que es formen i que ens poden mullar els peus.

1.40 h. Capçalera de l'estany de Senó, 2137 m. Podem tornar pel mateix recorregut, però és més interessant vorejar aquest estany per l'altre vora. Sense camí marcat, però sense problemes, ja que anem per la vora de l'estany, seguirem travessant aiguamolls. Al final de l'estany continuem per la vora dreta del torrent i abans de l'estany Romedo de Dalt, travessem a l'altre costat del riu, on agafem el camí per on hem vingut.

2.05 h. Estany Romedo de Dalt, 2114 m. D'aquí podem tornar pel mateix camí al refugi o a Canalada.

Per anar a l'estany Romedo de Baix, on hi ha la pista, seguirem l'itinerari nº 25.