Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

Volta a l'Estany Blanc per la Cresta
  • Desnivell: +1140 m., -525 m.
  • Horari: 6.45 h.
  • Dificultat: **** BD sup., passos de IVº Aquest es tracta realment d'un itinerari que combina l'escalada.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

És un magnífic recorregut per crestes granítiques d'extraordinària qualitat. El recorregut resseguint el fil de la cresta es més difícil que el que volta al llac de Certascan i aquí es fa imprescindible l'ús de la corda per poder superar-la. La dificultat és més mantinguda en el IIIº i trobarem passos de IVº. L'horari és molt elàstic i dependrà dels trams en que fem ús de la corda.


 

0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim l'itinerari nº 21 fins el pic de Flamisella.

3.20 h. Pic de Flamisella, 2785 m. Tornem al coll per on hem pujat i de seguida arribem al pic de la Lleia a 2772 m., des d'on gaudirem d'unes bones vistes sobre França. Baixem a la Collada de l'estany Blanc i poc a poc la cresta es fa més entretinguda, si bé encara no és gaire difícil.

4.0 h. Pic de la Collada de l'Estany Blanc, 2760 m. Arribem així a una zona molt característica i bonica de petites agulles més impressionants que no pas difícils, passos de IIIº. Un cop superades aquestes agulles ens queda el tram clau d'aquesta ascensió al pic de Montabona. Al mateix fil de la cresta hi ha una característica fissura xemeneia força dreta i penjada de IIIº, amb passos de IVº.

5.20 h. Pic de Montabona o de l'Estany Blanc, 2789 m. Baixem i trobarem un parell d'agulles amb passos de IIº i IIIº, per arribar a unes plaques inclinades molt atractives i fermes per arribar al coll abans del pic Nord de Certascan.

6.0 h. Coll a 2710 m. Remuntem directament la cresta amb passos de IIº fins al pic Nord de Certascan i seguirem més fàcilment fins al Certascan.

6.45 h. Pic de Certascan, 2853 m. Per tornar al refugi podem seguir l'itinerari nº 9.