Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

16 Tuc del Cap de l'Estany 2603 m. per l'estany de Punturri

Descarregar Track pel GPS

  • Desnivell: + 420 m., -60 m.
  • Horari: 2.10 h.
  • Dificultat: *** Alguns passos de grimpada fàcils però aeris. Si agafem la variant per evitar-los és una ascensió més accessible a tots, però també hem de sàpiga orientar-nos.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

 

En aquest recorregut, podrem conèixer un petit i oblidat estany ben a prop del refugi, el Punturri. Igualment passarem per una zona de fractures de les roques on es fa el canvi entre les pissarres i el granit que tanca el llac.


0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim el camí a l'est que baixa per davant mateix del porxo del refugi (no agafem el trencall a l'esquerra). Ràpidament arribem a l'estany Xic de Certascan, passant a la seva banda esquerra. Es fa una petita pujada per superar un resalt rocós, i aquí no tornem a baixar a l'estany com fa el camí que baixa al pàrking de Canalada, si no que seguirem pujant cap a una collada al final del llac.

0.15 h. Coll a 2230 m. Flanquegem les pendents de gespa un xic dretes, i guanyem alçada poc a poc, seguint les fites que ens portaran al riu de Punturri. Travessem i remuntem el riu fins arribar a l'estany.

0.45 h. Estany de Punturri, 2314 m. Voregem l'estany per la seva vora est i remuntem la pendent de gespa que s'obre al fons del llac. Hi ha alguna traça de camí fet pels ramats d'ovelles, si bé cada vegada es fa més dret fins que arribem a un replà i poc després un coll que ja ens dona vistes al llac de Certascan.

1.20 h. Coll. Aquí veurem a la dreta les cunyes de roca granítica que s'enfonsen en les pissarres, i seguim per aquests blocs fins un primer pic a 2542 m.

1.25 h. Pic a 2542 m. Tornem enrera per flanquejar aquesta punta una vintena de metres per sota fins unes petites repises al vessant del llac de Certascan. Les repises ens porten a la cresta entre grans blocs granítics i seguim en direcció al Tuc del Cap de l'Estany, ben visible. Ara podem optar per dues possibilitats: la més estètica i ràpida segueix el fil de la cresta que es fa més aèria i difícil, havent de superar una petita fissura vertical de 4 metres de IIIº, que ens deixa en un terreny més fàcil fins el cim. L'altra possibilitat més fàcil, però per tant més llarga flanqueja el Tuc per la seva vessant Est, tot buscant el millor camí per no trobar dificultats fins la cresta fronterera que ve del Port de Colatx i que seguirem fins el cim.

2.10 h. Tuc del Cap de l'Estany, 2604 m.