Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

14 Pic de Senó 2552 m. pel llac de Certascan

Descarregar Track pel GPS

  • Desnivell: +450 m., -135 m.
  • Horari: 2.25 h.
  • Dificultat *** Haurem de buscar el millor camí en una zona força dreta, i per voltar el llac hi ha un pas de roca un xic aeri, encara que curt i no gaire difícil IIº.
  • Época: Des de mitjans de juny fins les primeres nevades a finals de novembre

 

Aquest és el recorregut més ràpid per pujar o baixar d'aquest cim. A més és un itinerari magnífic, ja que podrem veure el llac de Certascan en tota la seva extensió.


0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim l'itinerari nº 19 fins el fons del llac de Certascan.

1.15 h. Replà, 2245 m. Travessem el replà en direcció NE en aquest paisatge espectacular. Passem un petit llac i ens enfilem per unes plaques inclinades de granit, molt fàcils, força adherents i boniques que acaben en un característic pendent de gespa ben visible.

Superem aquesta pujada i al final seguim l'ascensió entre blocs en direcció NE sense dificultats, per arribar a unes rampes de gespa força dretes que ens porten a un coll a l'oest del pic de Senó. Ens hem de fixar en aquest tram final per poder desfer el mateix camí de baixada.

2.10 h. Coll a 2500 m. Seguim la cresta sense dificultats remarcables, encara que una mica aèria, tot cercant el millor camí fins el cim.

2.25 h. Pic de Senó, 2556 m. Si baixem pel mateix recorregut tornarem fins el coll, ja que és més complicat baixar directament des del cim.