Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

11 Pic Nord de Certascan, 2840 m. per la Valleta Est

Descarregar Track pel GPS

  • Desnivell: + 650 m., -50 m.
  • Horari: 2.50 h.
  • Dificultat: *** Corredor de neu fins i tot a l'estiu, pel que cal preveure piolet i grampons.
  • Época: Tot l'any, si bé a partir de l'agost la neu ja escaseja, i el recorregut és més complicat.

 

Aquest itinerari és un clàssic recorregut amb esquís de muntanya i de fet ens pot perllongar la temporada d'esquí, ja que normalment roman ben cobert de neu per baixar esquiant fins a mitjans de juliol. És per això que és interessant portar piolet i grampons fins ple estiu, quan també fruirem d'aquest recorregut, sobretot interessant de fer de baixada.. Així ho descriu Michel Sébastien a la revista Magazine Pyrénnées: "Als Pirineus hi han corredors famosos i difícils: El Gaube en el Vignemale, el Swan en los Astazous, el Faustin en el Valier i d'altres. Però també trobem grans corredors amb poca pendent i fàcils però amb l'avantatge de que podem fer-los molt tard a l'estació (fins l'agost). De lluny es pot veure aquesta atractiva traça blanca".

 

0.0 h. Refugi de Certascan, 2240 m. Seguim el camí que en direcció oest passa per davant mateix del porxo del refugi, per arribar en un moment al llac de Certascan.

0.05 h. Llac de Certascan, 2240 m. Voregem el llac uns metres per sobre seu, resseguint la seva vora oest, en direcció a un petit coll, d'on farem una curta baixada cap el riu que arriba de l'oest.

0.15 h. Riu de Certascan, 2240 m. Uns 5 metres per sobre del nivell natural del llac, creuem el riu i travessem unes plaques de roca inclinades com una mena de tobogan que baixa fins el llac Hem d'aprofitar les petites fissures de la placa per tal de no relliscar.

0.20 h. Davant nostre s'aixeca una petita paret vertical, però en el nivell màxim de l'aigua es veu un repeu horitzontal que travessa la paret durant 6 o 7 metres en direcció al llac. Al final, pugem sobre una roca i al poc tornem a baixar, per anar buscant el millor camí sense dificultats, com una desena de metres sobre el llac fins un altre torrent. Si el nivell del llac és baix, és més interessant abandonar les marques de pintura i anar flanquejant prop de l'aigua.

0.45 h. Torrent. Creuem el torrent i pujarem el pendent de gespa que s'enlaira en direcció a un coll que ens donarà pas al fons del llac.

1.0 h. Coll a 2340 m. Aquí trobem la primera congesta de neu, que pujarem pel fons del torrent, fent atenció aquests primers metres un xic drets i amb la neu habitualment bastant dura.

Per seguir aquest itinerari, simplement hem de pujar aquest marcat corredor de neu que ens porta en direcció W fins un coll ben a prop del cim.

2.40 h. Coll a 2810 m. Seguim la cresta al nord per una fissura de roca inclinada que haurem de grimpar en els primers metres, però que després és més fàcil fins al cim.

2.50 h. Pic Nord de Certascan, 2840 m.