Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

9 i 10. REFUGI DE CERTASCAN - PIC DE MONTABONA 2789 m. i PIC NORD DE CERTASCAN 2840 m.

 

Descarregar track GPS Pic Nord

  • Horari: 4'30 a 5'30 hores.
  • Desnivell:+1000 m., -1000 m.
  • Dificultat: *** Per la búsqueda de l'itinerari.

L'itinerari que baixa des de el pic Nord de Certascan per tota la canal fins el llac de Certascan és magnífic i s'ha convertit en un clàssic de la regió. Llavors què dir d'aquesta travessa que puja a dos cims i com a colofó final baixa aquesta canal? Seguint aquest recorregut, no ens cansarem d'albirar nous i bells racons i acabarem amb el cim de Montabona amb poques ascensions hivernals, ja que l'accés per França és força difícil i per la banda catalana, encara no s'ha posat de moda. La canal final de baixada, com ja hem comentat, manté la neu esquiable fins els primers dies de juliol.

 


Des del refugi de Certascan seguirem els itineraris nº 3 i 6 fins l'estany Blanc. Des del llac, pugem en direcció NE en direcció al coll que hi ha a la dreta del pic de Montabona. Del coll a 2710 metres d'alçada baixem uns metres i ens dirigim a l'aresta que en direcció NE es desprèn del pic de Montabona. Pujarem aquesta pendent fins el mateix cim de Montabona o de l'Estany Blanc, 3h30' del refugi.

Tornarem al coll anterior a 2710 metres, i flanquegem pel vessant de l'Ariège la punta Nord del Pic de Certascan buscant una bretxa anomenada el Pas de l'Os que a 2730 metres d'alçada ens permet el pas al cercle de Certascan. D'aquí seguirem flanquejant per anar a la canal que puja fins a un coll a l'esquerra del pic Nord de Certascan. Del coll és més còmode deixar els esquís i fer aquest últims metres fins el pic Nord de Certascan de 2840 m., a peu. (4h.30' del refugi)

Des del pic, tornem al coll i baixem tota la canal fins el llac, que travessarem totalment fins el refugi.