Teléfon: 647 961 946   

 

 

Certascan.com

ACCESSOS AL REFUGI DE CERTASCAN, 2240 m.

El camí més curt per pujar al refugi de Certascan, és el que comença al lloc anomenat Canalada, punt que assolirem seguint la pista de 13 kms., des de Tavascan. La pujada és molt directa i ens porta ràpidament al refugi. Al novembre del 2000, van tancar l'accés als vehicles a la presa de Montalto i potser només podrem passar amb taxi, així que és millor informar-se de com és la situació actual.

Si no ens espanta fer més desnivell, i volem evitar la sotragada pista escollirem el camí de Llurri, que surt des de el Pla de la Borda a 1450 metres (al costat del més conegut Pla de Boaví).

Un altre itinerari molt freqüentat, és el que ve dels estanys de Closell i Naorte, degut a que els taxis de Tavascan, deixen als grups al primer llac i seguint un camí força planer venen fins el refugi per després baixar a Canalada, on els esperen per tornar a Tavascan.

També podem fer l'accés per Noarre, (it., nº 38) però aquest llarg recorregut és més descansat fer-ho de baixada, ja que així se'ns farà menys feixuc i igualment ens permetrà conèixer aquests bells racons. Per fer-lo així, el millor es pujar en 4x4 a Canalada o el Closell i que el dia següent vinguin a buscar-nos a Graus.

L'accés des de França més curt està descrit a l'itinerari nº 43, però també es pot arribar des de Mounicou pel nº 39, Aulús-Les-Bains, it.45, etc.

1.  Per Canalada, 0.45 h.
2.   Pel camí de Llurri, 3.10 h.
3.   Pels Estanys Closell i Naorte, 1.15 h.
43. Per França, de Prat Matau (Guzet-Neige), 4.50 h.


Base cartogràfica 1:25000 cedida per l'editorial Alpina